Název stavby: Rodinný podkrovní dům
Charakter stavby: Novostavba
Místo stavby: Hovorčovice
Termín realizace: ???
Projektant: Ing. Milan Grubauer
Provádění stavebního dozoru: ???

První nadzemní podlaží (dále jen přízemí) je řešeno jako denní část rodinného domu společně s technickým zázemím celého objektu. Vstup do objektu je řešen ze severní strany společně s vjezdem do pozemku a následně do samostatného objektu garáže, která je rovněž součástí této projektové dokumentace v samostatné složce.

Ze vstupního zádveří v objektu se vpravo vstoupí do hlavní vnitřní chodby v přízemí. Z vnitřní chodby objektu jsou situovány vstupy do technické místnosti s kotlem pro vytápění, koupelny, WC, obývacího pokoje samostatné pracovny a po jednoramenném jedenkrát zalomeném schodišti s pozvolně lomenými stupni do podkroví rodinného domu. Pod schodištěm je umístěna místnost komory. Místnost obývacího pokoje plošně zahrnuje i kuchyňský kout. Na jižní stranu pozemku je z obývacího pokoje situován výstup velkými balkónovými dveřmi na případnou terasu u objektu.

Druhé nadzemní podlaží (dále jen podkroví) objektu je řešeno jako noční část domu. Obsahuje tedy chodbu nad výstupním schodištěm, z níž jsou situovány vstupy do ostatních místností v podkroví. Ostatními místnostmi se rozumí dna samostatné pokoje, prostorná koupelna se záchodem, komora a ložnice. Osvětlení podkrovních místností je řešeno především okny ve štítech. Hluboké místnosti a místnosti, které nejsou ve štítech, jsou prosvětlovány a větrány okny střešními.

Zastřešení objektu je navrženo sedlovým dřevěným krovem s betonovou taškovou krytinou KM-Beta v barvě červenohnědé.