Objekt je řešen jako samostatně stojící , půdorysně ve tvaru písmene L (téměř obdélník). Rodinný dům je přízemní, nepodsklepený v celé ploše objektu. Ze vstupního zádveří v objektu rodinného domu se vstoupí čelně do vnitřní chodby, která tvoří propojovací prvek mezi ostatními místnostmi rodinného domu a vpravo do samostatné místnosti šatny s umístěnou pračkou a kotlem na vytápění rodinného domu.Ostatními místnostmi rodinného domu se rozumí koupelna s WC, samostatné WC,  obývací pokoj s kuchyňským koutem a tři samostatné ložnice resp. dětské pokoje. Místnost obývacího pokoje je otevřeně propojena s kuchyňským koutem.  Na jižní stranu pozemku je z obývacího pokoje situován výstup velkými balkónovými dvoukřídlovými dveřmi na případnou terasu při objektu. Zastřešení objektu je navrženo valbovým dřevěným krovem ze sbíjených dřevěných vazníků typu Bios Dobříš opisujícím zastavěný půdorys rodinného domu s betonovou taškovou krytinou KM-Beta v barvě tmavě hnědé.